OMARM HET ONBEKENDE

Vanuit ZIB'bit willen we jou als bezoeker tijdens onze beurzen een mooi aanbod doen, daarom lees je hieronder meer over welke mogelijkheden de Zinnige & Inspirationele Beurzen te bieden hebben en wat je daar kunt vinden.

Wil je ondertussen op de hoogte blijven van het hoe en wat over de eerst komende beurs? Sluit je dan aan bij onze Facebook groep, waar we informatie plaatsen over de beurzen.

ZIB'bit

Zinnig

Je hebt een leuk leven en het lijkt of de wind met je meewaait. De dagen komen en de dagen gaan en je vraagt jezelf af of dit is wat je van het leven verwacht?

De relaties die je in je leven hebt, onder steunen een zinvol leven. Het is alleen de vraag of dat jou de gewenste voldoening geeft. Als het leven leger is dan gewenst, ga je al snel op zoek naar iets wat jouw leven (in relatie) meer zinvol maakt.

INSPIRATIE

Goede ideeën kunnen schaars zijn en dat heeft meestal met de situatie om je heen te maken. Je belemmert jezelf soms bij het maken van plannen en ideeën door je manier van denken, die kan je nogal in de weg zitten en dan kom je niet zo ver.

Inspiratie opdoen kun je het best doen op een plek waar je normaal gesproken niet bent en je ogen en ogen te gebruiken en door te voelen wat jou kracht geeft.

PERSOONLIJKE GROEI 

We maken het onszelf best lastig en dat doen we vooral door kritisch naar jezelf te kijken en we laten de mening van een ander bepalen hoe jij je voelt. En ga je de strijd met jezelf aan. Dat komt omdat je dan doet wat je denkt dat men van je verwacht en negeer je eigen wensen.

Daag jezelf uit en maak keuzes die je eerder niet durfde te maken.  

ONTWIKKELING

Zal er iets veranderen wanneer je niets doet? Op zich zal dat, zeker bij kinderen wel gebeuren, alleen zal het tempo veel langzamer zijn, dan wanneer je op een actieve manier de eigen ontwikkeling in gang zet. En dat kan op vele gebieden. 

Een belangrijk element in iedere vorm van ontwikkeling is: Tijd!
 
Tijd om te lezen. Om te denken. Om te schrijven, te praten. Om te werken, te studeren, te sporten. Om de dingen te doen die nodig zijn om je ontwikkeling te boosten. Doe de dingen die je wilt doen én die je een beetje eng vindt.

Het grensgebied van je comfort-zone is waar je groeit en waar o.a. een persoonlijke ontwikkeling plaats kan vinden. En laat de beurs daar een eerste stap in zijn.

BEWUST ZIJN

Gisteren is voor altijd voorbij en toch is dat waar we ons vandaag de dag, heel erg druk om kunnen maken. Terwijl we er niets meer aan kunnen veranderen, denk je dezelfde gedachten steeds opnieuw.

Niemand van ons allen is perfect en toch gaan we er vanuit dat imperfectie niet bestaat. Het is dus van belang om in het 'Hier & Nu' te leven en te stoppen met het blussen van allerlei brandjes, die vroeg of laat niet geheel gedoofd blijken te zijn.

Je kunt de ander niet veranderen, je kunt wel bij jezelf stil staan en op een bewuste manier kijken naar wat het leven voor jou in petto heeft. Onderzoek mogelijkheden om op een andere manier naar ellende en problemen te kunnen kijken.

Kijk vervolgens op een bewuste manier naar de betekenis die dat voor jou heeft.


LIFESTYLE & GEZONDHEID

"Bij het volgen van het hart zal het hoofd vanzelf volgen."

Mindfulness kun je een lifestyle noemen die mogelijkheden in zich heeft tot een leuk, gelukkig, licht en vredig bestaan.

Op een gezonde manier leven, geeft je (nieuwe) energie. Deze energie zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten en dat allerlei klachten zullen verdwijnen.

Je kunt het leven en de uitdagingen van het leven wat makkelijker aan door je lifestyle vorm te geven en/of gezonde keuzes te maken die bij jou persoonlijk passen. Je kunt genieten en bent je bewust van de keuzes die je wilt maken.
Het is net of je de fotocamera pakt en inzoomt op dat deel in wat jouw aandacht verdient.

Je vraagt je af of het wat voor jou is?

The mind is like a parachute
It only works when it is open

Het is voor ons allemaal belangrijk om je eigen weg te bewandelen en te zijn wie je werkelijk bent.

We leven in een wereld waarin we elkaar in hokjes plaatsen en soms ook een etiketje opplakken. Zo willen we de wereld om ons heen controleren en dat geeft het idee dat we er grip op hebben.

De Zinnige & Inspirationele Beurzen willen we heel bewust in geen enkel vakje te plaatsen en kent haar eigen en unieke vorm. En die vorm heeft als basis een open mind, die een ieder welkom heet.

Spiritualiteit en het universele gedachtegoed vloeit door onze beurzen heen en zal zich op verschillende manieren tonen. Spiritualiteit is het ogenschijnlijke onzichtbare, het is een gebied waar het gevoel het overneemt van de wetenschap. Het zet een persoonlijke zoektocht naar antwoorden, naar betekenis, naar bewustzijn en naar de waarheid in gang. Ga je mee op reis? 

Copyright (c) 2019  © Thea van Winsum - ZIB'Bit